Snář sebepoznání 2026

• Pavel Krajíček
  • Autor
Více
16. led 2026 16:16 #571 napsal Pavel Krajíček
Snář sebepoznání 2026 vytvořeno Pavel Krajíček
Založíme si diskuzi na náš snář. Používáme už několik let snář, který byl duchovně přijat k tomu povolaným člověkem. Nejedná se tedy o zábavný snář.

Člověk, který na sobě začne poctivě pracovat, tak začne mít také sny, které ho vlastně vedou a ukazují mu jeho pravou tvář, případně i pokrok. Já jsem začal mít tyto sny v roce 2019, tedy ne že bych dříve neměl sny, ovšem ne v takové intenzitě. Za ty roky jsem měl stovky snů a mám je všechny zapsané. No ale v této diskuzi začneme ode dneška. 

Nějaké odkazy, samotný snář (pozor v neplacené verzi je omezený):  www.dream-book.eu/cz/dreambook/

Obchod:  www.dream-book.eu/cz/store/

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

• Pavel Krajíček
  • Autor
Více
16. led 2026 16:16 #572 napsal Pavel Krajíček
Odpověď od Pavel Krajíček na téma Snář sebepoznání 2026
Mně se dnes zdála mapa. Vzpomínáte? Mně se tuším dvakráte zdála mapa loni, chvíli před tím, než jsem měl sen s Kristem a Kurz zázraků, tedy životní obrat. No dnes se mi zdála konkrétní mapa a hodně velká, taková jakoby na zdi prostě přes celou zeď a na ní Morava od shora až dolů. Vlastně od předchozích snů s mapou jsem této rozuměl a viděl co na ní je.

Z našeho snáře Mapa:

- symbolizuje budoucí cestu, někdy předpovídá uskutečnění plánů, někdy představuje touhu poznávat

- objevuje se ve snech vždy, když se člověk ocitne na životně důležité křižovatce, aby nevědomí symbolem mapy dopomohlo ke správnému rozhodnutí; pomoc snové mapy proniká všemi rovinami, na nichž sníme (pudová, citová a duchovní)

- rozumět mapě, rozeznávat podrobnosti: vydáte se správným směrem

• Pavel Krajíček
  • Autor
Více
16. led 2026 16:17 #573 napsal Pavel Krajíček
Teď mě ráno ve 4 hod. (14.1.2026) probudil sen. Viděl jsem mrtvolu na ulici roztrženou ve dví v půli pase a plno krve, vlastně vykrvácela. Pak přijelo nějaké auto a nakládali ji a tedy odklízeli. Ze snáře:

Mrtvola:
- mrtvoly lidí: jsou kladným symbolem, často ukončují některou ze závislostí snícího (například mrtvý opilec představuje překonanou závislost na alkoholu); vyřízené případy, které jsou definitivně odloženy, člověk je takto vymazal ze svého podvědomí

- úklid mrtvoly: tento ponurý obraz vyjadřuje jeden z největších pozitivních posunů v procesu sebezdokonalování

Krev
- s krví „odtéká“ ego, a když s krví vyprchá i snový život, pak je to umenšení ega na nejmenší možnou míru a zažívání stavu bez ega jako příprava na budoucí mystickou smrt*79

• Pavel Krajíček
  • Autor
Více
16. led 2026 16:17 #574 napsal Pavel Krajíček
Mně se dnes (15.1.2026) zdál hezký sen. Obrovský široký pás nebo lán nádherných nadpozemských květin. Po pravé straně chodník a po něm kráčely ženy. A já letěl nad těmi květinami pomocí vůle a přivoňoval k těm květinám. Hledám ve snáři:

Květiny
- jsou barometrem citového prožívání, tedy čím více květin, tím je citové prožívání opravdovější, a naopak již pouhý hovor o hmotném zisku, sexuálně zabarvené myšlenky a samozřejmě sex samotný ve snech ničí květiny, takový obsah vědomé mysli jim nedává prostor k růstu ani podmínky pro přežití

- vůně květin: vyvrcholení citového života a názorná ukázka soucitu duchovní roviny

- nadpozemské krásy, květiny, jež nemají na pozemské rovině obdoby, kouzelné květiny: jsou oslavou duchovního stavu, proto jejich vzhled, barva i vůně převyšuje vše, co můžeme znát z denního vědomí; takto se ve snech objevuje i božská mana;

Létat
- letět bez křídel pomocí vůle: pozoruhodný akt, třebaže jen chvilkového osvobození mysli a vystoupení na duchovní rovinu, což na jednu stranu přinese nádherný zážitek bytí, ale zároveň se odcizíte mnohým lidem, kteří vám byli dosud blízcí (více o snovém létání a jiných zázracích v archetypu Řízená imaginace)

- sám: dokáže jen duchovní animus a duchovní anima (rozdělení anima – animus v archetypu Anima – Animus)

• Pavel Krajíček
  • Autor
Více
16. led 2026 16:18 #575 napsal Pavel Krajíček
Dnes (16.1.2026) se mi zdálo, že jsem byl v práci a dělal něco s hadici, kterou proudil vzduch... až v ní byl takový tlak, že mi začala utíkat a běhal jsem za hadici... ze snáře:

Hadice

- pokud hadice může plnit svůj účel: symbolizuje vědomé zaměření myšlenek k citům (hadicí proudí voda) nebo k aktivním činům při zpracovávání vnitřní energie, jež se váže k emocím, zejména k vášni a žádostivosti (hadicí proudí hořlaviny), nebo k duchovní rovině (hadicí proudí plyn, jako vzdušný element)

čili pro mě platí asi to poslední:

- pokud hadice může plnit svůj účel: symbolizuje vědomé zaměření myšlenek  k duchovní rovině (hadicí proudí plyn, jako vzdušný element)

• Pavel Krajíček
  • Autor
Více
19. led 2026 15:33 #579 napsal Pavel Krajíček
Mně se dnes zdál jakýsi indián, ale jaký? Byl asi vycpaný nebo to byla socha? No vypadal jako opravdový, ale byl jako vycpaný nehýbal se a s jiným člověkem jsme o něm mluvili.

Ze snáře:

Indián
- symbolizuje divokou a nespoutanou část, jež vystupuje z nitra snícího, ovšem nemusí se jednat vždy o personifikaci pudové části já, neboť divokost a nespoutanost může být vlastní i citům

Tím, že byl ale neživý, tedy vycpaný, vlastně mrtvý, tak si říkám, že sen asi ukazuje na to, že mám zpracované tyto jeho povahové vlastnosti... no vlastně, vždyť co se mi stalo v sobotu? V sobotu jsem byl v obchodě a samozřejmě, jak jsem psal nedávno, tak vždy když vyjdu ven, tak na mě něco nachystají shůry. Tak v sobotu nakupuji, jdu k pokladně do fronty a vpředu stojí opilec a zdržuje, sotva se hýbe a není schopen odejít. Takže prodavačka nemůže odbavovat další zákazníky. Jde to pomalu lidé se musí kolem něho mačkat a bokem platit a brát zboží. K tomu si vzpomínám, že já byl kdysi v takových situacích hodně prchlivý, podobně jako kdysi ve mně zahořel oheň, když jsem viděl nějaký článek, který mě popudil a musel jsem jej okomentovat na FC. Tak kdysi jsem v podobných situacích se také neovládl a mnohdy křičel i použil nevhodná slova. No nyní jsem také ucítil jak se to vnitru chtělo vzedmout, ale hned jsem to ovládl a v klidu a slušně jsem ho vykázal, ať nezdržuje ostatní, ať si jde sednou bokem na lavičku, klidně ale důrazně jsem mluvil a on odešel. Ještě jsem mu zvedl ze země bonbóny a žvýkačky a podal mu je.

Tak jestli ten vycpaný indián se nevztahuje na to? Asi ano, když snář píše:  "symbolizuje divokou a nespoutanou část"... a zrovna jsem měl takové prožití.

• Pavel Krajíček
  • Autor
Více
24. led 2026 06:53 #581 napsal Pavel Krajíček
Mně se teď zdál brutální sen. Polévali kyselinou lidi a ti mizeli, rozložili se a zmizeli. Ze snáře:

Kyselina
- narušuje osobnost (někdy i dosti drasticky), ale z duchovního vývoje je to kladný, i když dosti bolestný, počátek procesu sebezdokonalování

Tak doufám, že mi ještě naloží a tantalová muka navýší... málo mám.

• Pavel Krajíček
  • Autor
Více
25. led 2026 07:54 #582 napsal Pavel Krajíček
Dnes se mi zdálo, že jsem šel venku a sněžilo a pak jsem byl v obchodě, kde byla skoro tma, nešla elektřina a kupoval jsem tam chleba.

Sněžení
- vědomí snícího je zasypáváno jedním z nejčastějších duchovních symbolů

Elektřina
- město bez elektřiny: snící ve světském životě (město) opouští citovou rovinu (bez elektřiny); je však otázka, zda ji opustí směrem nahoru (například letem řízené imaginace), na rovinu duchovní, nebo dolů, do tmy pudové roviny

Chléb
- obrazně vystihuje proces sebezdokonalování, neboť část toho včerejšího (kvásek) se používá k výrobě nového chleba, stejně jako v člověku zůstává část staré osobnosti, i když se dokáže ve velice krátkém okamžiku dramaticky změnit

- vidět, kupovat: ještě máte možnost zvolit si mezi egoistickým prožíváním nebo altruistickou činností

• Pavel Krajíček
  • Autor
Více
03. úno 2026 09:52 - 03. úno 2026 18:03 #590 napsal Pavel Krajíček
Dnes se mi zdál bagr, který shrnoval zeminu, vlastně bahno. Ze snáře:

Bagr
- čištění bahnitého dna bagrem: významná a úspěšná práce na morálním zušlechťování

A před pár dny také zajímavý sen, který jsem úplně nerozluštil, i když asi je jasný. Zdálo se mi, že jsem letěl (ještě s někým, myslím, že to byl bratr) a přeletěli jsme do jiné země, ale ne země, jak je smysl tady, ale do jiného světa a tam byli dinosauři. Jen tak stali klidně a civěli na nás. A já ještě řekl, ať si dáme dýchátko do úst, něco jako kyslík, prostě tam byl špatný vzduch. Ono obecně o dinosaurech se ve snáři píše:

Dinosaurus
- symbolizuje souhrn všech pudů, souhrn veškeré živočišnosti snícího, tyto vlastnosti jsou téměř neovlivnitelné rozumem

- prochází ve snech zajímavým vývojem, když zprvu je nepřátelský vůči lidem, aby po mnoha letech usilovné práce na vlastním sebezdokonalení žil s lidmi vedle sebe bez zjevného nepřátelství, podobně se vyvíjí i barva kůže dinosaura od prvotních hnědočervených odstínů až po sytě zelené (viz barva), což symbolizuje náhled sjednoceného vědomí na obrovskou oblast pudů

Tak nejspíše to ukazuje na něco pozitivního, už jen to, že jsem přiletěl, což je známka duchovní roviny a asi jsme byli na návštěvě jako v nižší úrovní, proto i ten nečistý vzduch a dinosauři nebyli nepřátelští, takže zvládnuti.

Moderátoři: Pravé lidství