Dotazy pište na dotazy@pavelkrajicek.cz

Odpovědi na otázky 2026

• Pavel Krajíček
  • Autor
Více
13. čvn 2024 17:44 - 16. led 2026 16:20 #482 napsal Pavel Krajíček
Odpovědi na otázky 2026 vytvořeno Pavel Krajíček
V této kategorii budu odpovídat na vaše otázky. Otázky pište na email. V této diskuzi budou zodpovězené vážné dotazy, které by mohly zajímat i širší kruhy. Na méně závažné otázky vám bude odpovězeno přímo na email nebo vůbec.

Dotazy pište na email: dotazy@pavelkrajicek.cz

Dejte pozor, někteří poskytovatelé emailů (např. centrum) nedoručují emaily na tuto mou doménu a zdůvodňují to spamem apod. S gmail jsem problémy neměl.

Pro možnost přispívání do fóra je nutné: Přihlásit se .

• Pavel Krajíček
  • Autor
Více
30. led 2026 07:22 - 30. led 2026 09:35 #587 napsal Pavel Krajíček
Odpověď od Pavel Krajíček na téma Odpovědi na otázky 2026
Píše mi nějaký nositel zlatého kříže z Kanady a zkouší mě, ptal se jestli si myslím, jestli Kometa stále ještě přiletí. Odpověděl jsem mu, že si myslím, že asi přiletí. Napsal mi pak:

"Dostal jsem tvé odpovědi. Nyní se zaměřím na tvou odpověď ohledně Zářící hvězdy. Pokud ti dobře rozumím, věříš, že je stále možné, aby se vrátila. Chápu tvou reakci a rozhodně ji respektuji. Nicméně......Pavle, neuvažoval jsi nikdy o tom, že Hvězda z prvotní říše nikdy nepřišla BEZ toho, aby na Zemi byl Syn Boží? V Mohamedově příběhu je jasně uvedeno, že Zářící hvězda přijde právě proto, aby dosvědčila, že na Zemi přebývá Syn Boží. Proto musí být Pán na Zemi, aby Hvězda přišla. Jak by mohla dosvědčit, že na Zemi je Syn Boží... když tam není?
Co si o tom myslíš?"

Odpověděl jsem mu:

Nemusí být Pán na zemi, aby přišla Hvězda. Abdrushin píše, že hvězda by přišla tak jako tak, ať by bylo lidstvo v dobrém či špatném stavu. Pokud by bylo v dobrém (a to by Pán na zemi nebyl), tak by u lidí vyvolala radost a povznesla by je do nové vyšší úrovně.

Abdrushin píše:

"Hvězda by v tomto čase přišla v každém případě, aby nyní hojností svého žáru zalila tuto zemi, aby tím ve své mocné duchovní síle táhnouc vzhůru pozvedla lidstvo a tuto zemi do nové říše, do které podle zákona Boží vůle nyní patří!

Kdyby byli pozemští lidé tak zralí, jak by ve svém vývoji již dnes museli být, pokud by se snažili dbát všech zákonů ve stvoření, tak by její objevení vyvolalo u lidí jásavý pozdrav a blažené, díkem naplněné uctívání Pána, který ji vyslal!

Avšak protože tomu tak není, nýbrž pozemské lidstvo v selhání kleslo dokonce hlouběji, než to mohlo být pokládáno za možné, projeví se nyní její objevení jinak. Musí působit nejprve ničivě a rozkladně, dokud její povznášející a budující síla záření nemůže přinést čisté působení, protože pak dopadne na tu půdu, která je skrze nouzi připravena k tomu, aby byla hodna ji přijmout! Jen proto je hvězda lidem soudem a všemu, co není podle vůle Boží. " Abdrushin 

(z přednášky Doznívání II. 32. Očisťující plamenné snopy)

• Pavel Krajíček
  • Autor
Více
30. led 2026 21:48 - 01. úno 2026 14:31 #588 napsal Pavel Krajíček
Odpověď od Pavel Krajíček na téma Odpovědi na otázky 2026
Rozhovor pokračuje:

Někteří čtenáři PG žijí v domnění, že už je konec, když se to nepovedlo za Abdrushina. Jednomu takovému jsem odpověděl: Myslím, že vše půjde prostě dál podle zákonů stvoření (ostatně jinak to ani nejde). Vše bude zrychlovat, až se temno a zlo vyhubí navzájem a přežijí ti, kteří budou ochotni se vřadit do zákonů stvoření. Mezi tím se budou vynořovat Světlem povolaní vůdcové nové doby.

Tazatel reagoval:
Pavle,
Jestliže se všechno může stát tak, jak si představuješ, proč se to takhle neudělalo poprvé, ve 30. letech? Proč poslat Imanuela? A proč všechny ostatní? Jestliže je všechno „tak snadné“ a oni (noví průvodci) se v pravý čas objeví, proč se to neudělalo poprvé?
...A pak, po odchodu všech povolaných, kdo dnes může říci, že je v přímém kontaktu se Světlem? KDO?

Odpověděl jsem:
Protože s Abdrushinem na Zemi mohlo být zachráněno více lidí. Nyní jich více zemře. Abdrushin píše:

"Splní se na vás veškerá zaslíbení, avšak vy jste si vynutili, že mnohem více lidí musí vlastní vinou při tom propadnout rozkladu, než to v době těchto zaslíbení samotných bylo možné vzít v úvahu s předpokladem toho nejneuvěřitelnějšího úpadku." Abdrushin

Objeví se novodobý PROROK obdoba starozákonních proroků, který bude v přímém spojení s Hradem Grálu a tím s Vůli Boží. Svým přesným prorokováním události dosvědčí, že je ve spojení s Vůli Boží.

Čili formou to půjde trochu jinak, než očekávají fanatičtí stoupenci Poselství Grálu a zůstanou stát v očekávání splnění svých vlastních představ a přání, zatímco výstavba už bude započata. Mnozí z nich také živě prožijí, co znamená žalm 118,22: "Kámen, jejž zavrhli stavitelé, stal se kamenem úhelným."